de kapoentjes
  


andere foto's en verslagjes


Ons huisje


wie wat waar?


over spelletjesaf

Annelien

hier vind je Een beetje randinformatie over relevante weetjes en andere nonsense over Annelien.

mijn algemene gegevens:

naam

Annelien Maria Courtois

geboortedatum

9 spetember 2008

exact om

23u56

gewicht

3190gram

lengte

520mm

betrokkenen:

mama & papa

Marijke Verhaert & Jan Courtois

meter & peter

Els Courtois & Etienne Vlaeminck

bomma & bompa

Rita Stobaert & Marc Verhaert

oma & opa

Mia Leijssen & Luc Courtois

Ons bloemenmeisje:

alles bij de geboorte van Annelien stond in het teken van bloemen.
Het geboortekaartje:

voorkant

binnenkant

achterkant

Het bord ter aankondiging in de voortuin

onze cadeautjes voor de bezoekers

die bloemetjes zijn kaapse viooltjes (Saintpaulia).
De Saintpaulia behoort tot de familie Gesneriaceae. Er is geen relatie met het viooltje zoals vele mensen denken. Wel is het familie van de Gloxinia (Sinningia Speciosa). De Saintpaulia is genoemd naar Baron Walter von Saint Paul St. Claire. Deze ontdekte het Kaaps viooltje in de Usambara bergen te Tanzania tegen het einde van de negentiende eeuw.

voor de verzorging geeft www.kaapsviooltje.com volgende instructies:
Watergeven tweemaal per week het hele jaar door. Pas watergeven als de grond droog aanvoelt. De bladeren en bloemen mogen niet nat worden! Geen water op de schotel of in de sierpot laten staan, de (pot)grond mag niet verzadigd worden. Dit kan wortelrot veroorzaken waardoor de plant kan sterven. Saintpaulia niet besproeien. Het gietwater op kamertemperatuur houden en het liefst kalkvrij. Bemesting kan in de zomer het best eens in de drie tot vier weken gebeuren dmv het toevoegen van vloeibare mest aan het gietwater. Licht mag Saintpaulia veel hebben, maar geen direct zonlicht!

En moest het nog mislukken met het bloemetje, dan is de pot nog een leuke pennenhouder.


filmpjes van voor de geboorte:

en het tweede filmpje is een heuse les gynaecologie.


etymologie Annelien:

Annelien; afgeleid van Anna (Genadig/lieflijk) of combinatie van de namen Anna en Lena (Fakkel, De stralende/schitterende)

verklaring Anna:
Gri. vorm van Hebr. Hanna, wat `genade, begenadigde, lieflijke' betekent (ook in de Lat. literatuur komt de naam Anna, zij het van andere oorsprong, al voor). In de bijbel wordt Anna in Lucas 2 genoemd als de naam van een profetes. Zijn grote verbreiding kreeg de naam echter door Anna, de vrouw van Joachim, moeder van Maria (genoemd in het apocriefe Proto-evangelie van Jacobus). Zij werd de patrones van de huismoeders. Kerk. feestdag: 26 juli. Reeds vroeg verbreidde de naam zich, eerst in het Byzantijnse rijk, daarna ook in het Westen. Daar heeft Anna, de vrouw van Hendrik I van Frankrijk, ook toe bijgedragen.

verklaring Lena:
Verkorting van Helena (ook De.) of Magdalena of een vr. vorm van Leonhard.
Oorspr. een Gri. naam met de betekenis `fakkel', dus `de stralende, de schitterende'. De naam is verwant met hèlios (ouder èëlios) `zon' en selènè `maan', afgeleid van een wortel S(a)uel `branden'. In de Gri. mythologie was Helena de vrouw van Menelaos, koning van Sparta. Zij gold als de mooiste vrouw in de Gri. oudheid. Doordat Paris haar schaakte, ontstond de oorlog tegen Troje. Een m. Helenus komt in de `Ilias' voor als de naam van een koningszoon. Zijn naam bleef bekend in het Westen doordat Vergilius in het derde boek van de `Aeneis' hem ten tonele voert als koning en als echtgenoot van Andromache. De naam verbreidde zich echter door St.-Helena, Romeins keizerin, geb. ca. 255. Zij was de vrouw van keizer Constantius Chlorus en de moeder van Constantijn de Grote (geb. 274). Om haar persoon ontstonden verschillende legenden. Zij is in Palestina geweest en zij zou de resten van het kruis van Christus hebben gevonden. Zij stierf ca. 330, waarschijnlijk in Rome; kerk. feestdag: 18 aug. Haar relikwieën zouden in 841 à 842 in Hautvillers terechtgekomen zijn. Vandaaruit verbreidde zich althans haar grote verering en daarmee haar naam. Dat gebeurde zo snel dat hij nog in de Arthur-sagen terechtkwam en wel in de vorm Elaine. In het Iers werd de naam Aileen of Eileen. Socin vermeldt Helena, 1073; Rijnland 1135 (Littger 181, hij acht aanpassing aan een Germ. naam nog mogelijk); afgezien van een incidenteel geval (Helena van Bronckhorst, 1273/8, Ned. L. 1957, 67) komt de naam hier vóór de 16e eeuw niet algemeen voor.

verklaring Lien:
Verkorte vorm van Angeline (Zuidndl.) of Car(o)lien of variant van Lina.

Waarom Annelien?

velen zullen denken dat de naam gekozen is omwille van Annelien Coorevits, de miss België 2007.
Niets is minder waar. Deze naam was de eerste kindjes-naam die wij ooit besproken hebben. Het buurmeisje van in de tijd dat wij op de studio woonden (1999 tot 2002) haar naam was Annelien De Ceuster. En wij vonden dat toen al zo'n mooie voornaam; en dat is er niet meer uitgegroeid.


9 september was al vaker een speciale dag:

1569 - Pieter Bruegel de oude, Vlaams schilder, komt te overleiden
1947 - de eerste "computer-bug" wordt gevonden. Het is een mot (nachtvlinder) tussen de pennen van relais nr.70.
1947 - Victor Horta (86), de Belgisch architect, komt te overleiden
1965 - Tibet wordt een autonome regio van China.

ook geboren op 9 septemer:

214 - Aurelian, Romeins keizer (d. 275)
384 - Flavius Honorius, Romeins keizer (d. 423)
1737 - Luigi Galvani, Italiaans arts en natuurkundige (overleden 1798)
1828 - Leo Tolstoj, Russisch schrijver (overleden 1910)
1924 - Rik Van Steenbergen, Belgisch wielrenner (overleden 2003)
1941 - Otis Redding, Amerikaans soulzanger (overleden 1967)
1951 - Michael Keaton, Amerikaans acteur
1952 - David A. Stewart, Brits muzikant (Eurythmics)
1960 - Hugh Grant, Engelse acteur


Astrologie van Annelien:

Zon :

17Vir34

                                       Huis

1:

24Gem58

Maan :

13Cap02

                                       Huis

2:

12Can11

Mercurius :

14Lib19

                                       Huis

3:

29Can13

Venus :

12Lib37

                                       Huis

4:

19Leo52

Mars :

13Lib52

                                       Huis

5:

19Vir47

Jupiter :

12Cap35

                                       Huis

6:

6Sco11

Saturnus :

12Vir35

                                       Huis

7:

24Sag58

Uranus :

20Pis48

 R

                                     Huis

8:

12Cap11

Neptunus :

22Aqu11

 R

                                     Huis

9:

29Cap13

Pluto :

28Sag29

                                       Huis

10:

19Aqu52

Gelukspunt :

20Lib26

                                       Huis

11:

19Pis47

 

                                       Huis

12:

6Tau11

wat het allemaal wil zeggen weten we ook niet, maar een kenner zal hier wel uit aflezen dat Jonathan een Maagd is met ascendant Schorpioen.
Dat wil zeggen dat wij ons verwachten aan:

het sterrenbeeld Maagd - virgo

Element: Aarde

Kruis: Beweeglijk

Heerser: Mercurius

De Maagd is het archetype van de oogstende mens. Het type dat het kaf van het koren scheidt. Geen ander teken kan zo goed instinctief onderscheid maken tussen gezond en ongezond, nuttig en zinloos, tussen waardevol of schadelijk maken. Een maagd is een geboren 'tweede man' of de spil achter de schermen. Er is een grote liefde voor het detail en een bijna zo grote angst om de 'grote sprong' te wagen. Risico lopen laat een Maagd graag aan anderen over. Verder gaat een Maagd altijd door voor het meest ordentelijke teken, voor een Pietje Precies, maar in werkelijkheid is er geen ander teken wat zo'n strijd tegen de chaos voert als juist de Maagd. In negatieve gevallen is een Maagd dan ook verslaafd aan zekerheid en kan hij of zij zich verliezen in details.

Sommige Maagd-kinderen kunnen erg lastig zijn, bijvoorbeeld met eten. Pas als het kind beseft dat groente dan misschien niet zo lekker is als ijsjes en patat, maar dat het noodzakelijk is voor een gezonde groei, zul je als ouder of verzorger met dit kind weinig (eet)problemen meer ondervinden. In het latere leven kunnen Maagden trouwens soms echte gezondheidsfanaten worden. Maagd-kinderen zijn meestal vroeg met praten en als ze jong zijn stellen ze erg veel vragen. Ondanks het bijna altijd aanwezige talent tot communicatie kan een Maagd-kind er toch moeite mee hebben zijn of haar affectieve gevoelens naar buiten te brengen. Dit gebeurt eigenlijk nooit demonstratief maar bijna stilletjes en rustig. Een echt Maagd-kind is bijna altijd wel bereid kleine huishoudelijke klusjes op zich te nemen. Verantwoordelijkheids- en plichtsgevoel zijn aangeboren. Ook een neiging tot piekeren, die op latere leeftijd zelfs de gezondheid aan zou kunnen tasten. Een Maagd heeft geen behoefte aan schijnwerpers, maar wanneer er helemaal geen rekening met zijn of haar gevoelens wordt gehouden dan doet dat pijn. Geef dit kind geen standjes waar vreemden bij zijn.

Met op tijd zijn en Maagd-kinderen hoef je geen buitensporige moeilijkheden te verwachten. Dit kind staat op tijd op, maakt op tijd huiswerk en is op tijd op school en op tijd voor het eten. Alsof het over een ingebouwd wekkertje beschikt. Aan concentratievermogen is er meestal ook geen gebrek, het enige probleem is eigenlijk de neiging tot piekeren, waardoor het vaak aangemoedigd en gerustgesteld moet worden. Een mogelijk ander probleem is dat dit kind veel te lang over studieboeken gebogen kan zitten zonder er even uit te gaan en een frisse neus te halen. Maagd is een perfectionist, altijd vol overgave op zoek naar de volmaaktheid. Kritiek verdragen is niet het sterkste punt terwijl een Maagd zich over anderen tamelijk oordelend of kritisch kan uiten. Voor een Maagd-kind is het heel belangrijk om een wat ruimere kijk op het leven te krijgen en leert zien dat dingen meerdere kanten kunnen hebben.

Een Maagd-kind is heel romantisch en tegen de tijd dat de liefde een rol gaat spelen kan het precies weten wat het op dit vlak van het leven -en van de ander verwacht. Maagd weet dan misschien wel wat hij zoekt, maar het kan bijzonder moeilijk worden om iemand te vinden die aan die idealen voldoet. Een partner die niet op alle fronten voldoet, wordt moeilijk geaccepteerd. Dat wil niet zeggen dat een Maagd geen hartstocht kent, maar liefde is voor een Maagd iets voor het leven en zeker niet iets voor maar even. Voordat Maagden hun hart verliest kunnen zij heel tevreden zijn met een goed gevuld sociaal leven.

Een liefde ontwikkelt zich vaak ook vanuit een geestelijk contact. Het voordeel hiervan is dat de Maagd zo de tijd krijgt om iemand door en door te leren kennen. Maar als een Maagd ècht verliefd wordt kan het lijken of je plotsklaps met iemand anders te maken hebt.Het fabelachtige geheugen van de Maagd levert niet altijd voordeel op, zeker niet in de liefde. Oude teleurstellingen kunnen te pas en te onpas naar boven komen. Jong trouwen en zich settelen zijn geen typerende Maagd-eigenschappen. De meeste Maagden zullen eerst een studie- of beroepsopleiding willen volgen. Het is natuurlijk prachtig een analyserende geest te hebben, maar een Maagd moet leren dat zoiets geen allesoverheersende rol in relaties mag spelen. Te veel kritiek is een negatieve Maagd-eigenschap, maar aan de andere kant gaan ze tot het eind van de wereld voor degene van wie ze echt houden. En een Maagd heeft niet alleen veel kritiek op anderen, maar ook tegenover zichzelf kan een Maagd bijzonder kritisch en veeleisend zijn.

Een maagd is niet zo bang voor routinekarweitjes en kan van alle tekens vermoedelijk het langst aan een bureau zitten terwijl er allerlei details worden uitgewerkt. Beroepshalve staan er dan ook vele wegen open, de uitgeverswereld, accountantswerk, alles wat met de wet te maken heeft, of gezondheid, boekhouding of secretariaten. Ook toneelcriticus of boekrecensent zou waarschijnlijk geen verkeerde keuze zijn. Over het algemeen zal geld niet over de balk worden gegooid.

Als een Maagd tegen de dertig loopt is de kans groot dat hij of zij inmiddels wel heeft ontdekt dat er, ondanks de meest zorgvuldig voorbereide plannen, van alles mis kan lopen. Maar voor een typische Maagd is het feit dat ook hij of zij ergens in kan falen, iets wat moeilijk te aanvaarden is. In deze jaren kan het voorkomen dat er steeds meer en meer verantwoordelijkheden te dragen zijn. Een Maagd moet leren beslissingen te nemen waarvan hij in z'n hart weet dat ze genomen moeten worden omdat ze uiteindelijk goed voor hem zullen zijn, maar die hij door de twijfel en de eeuwige zelfkritiek niet durft te nemen.

Als een Maagd niet heeft geleerd emoties te uiten, dan kan hem het rond het veertigste levensjaar weleens opbreken. Letterlijk opbreken. De frustraties en het gevoel weleens wat anders te willen, waar zoveel mensen van rond de dertig aan kunnen lijden, kan een Maagd in deze leeftijdsfase overvallen. Dit kan mede een gevolg zijn van het vermogen van de Maagd om tijdenlang zonder daar echt bij na te denken, door te gaan in dezelfde situatie. Een Maagd kan het ook jaren lang druk hebben met de problemen van anderen, zodat er geen tijd overschiet om met zichzelf bezig te zijn. Mocht je als Maagd behoefte hebben een martelaarsrol te spelen en almaar meer verantwoordelijkheden op je schouders te nemen, doe dat dan in stilte en vergeet niet dat ook dit eigen keuze was.

Als een Maagd rond de vijftig is kent hij inmiddels al zijn 'slechte' eigenschappen wel, en als het goed is het al te pietluttige nu wel verdwenen. Het lastige van deze fase kan de zelftwijfel zijn. Vaak is het voor mensen die gewend zijn zich overal zorgen om te maken, steeds moeilijker naarmate ze ouder worden dit niet meer te doen.Een Maagd heeft veel innerlijke, nerveuze energie, en wanneer er overdag niet voor de nodige ontspanning wordt gezorgd kunnen en 's nachts slaapproblemen op gaan treden.

Dat had je ook al kunnen lezen bij Jonathan, die ook Maagd is van sterrenbeeld. Specifiek voor Annelien nog even een geboortehoroscoop:

Een geboortehoroscoop is een astrologische karakterbeschrijving die je inzicht geeft in je persoonlijke mogelijkheden en beperkingen. Realiseer je echter wel, dat niets vast staat en dat je zelf degene bent die richting geeft aan je leven en zelf de beslissingen neemt. Soms zijn verschillende eigenschappen tegenstrijdig. Bedenk daarbij dat mensen soms ook tegenstrijdige eigenschappen bezitten, jij dus ook! Dit is dus heel normaal. Je kunt de geboortehoroscoop gebruiken als leidraad voor je leven met zijn goede en minder goede kanten. We willen nog wel benadrukken dat de sterren niet dwingen, maar wel welwillend maken. Ze geven sterke kosmische invloeden in je leven aan, waar je al dan niet gebruik van kunt maken.

Zon in Maagd
Je bent leergierig, vooral als het gaat om praktische vaardigheden. Je bent ook erg precies, bij het perfectionistische af. Weet je van tevoren dat je iets niet goed kunt, dan begin je er niet aan. Jammer, want oefening is de beste manier om iets te leren. De hoge eisen die je aan jezelf stelt, stel je ook aan anderen. Je kunt dan ook vaak teleurgesteld zijn in anderen.

Je bent zeer ordelijk, aan ongestructureerde situaties heb je een hekel. Je doorziet mensen en situaties snel. Gaat er iets fout, dan maak je dit direct duidelijk. Deze directe kritiek word je niet altijd in dank afgenomen. Je wordt gewaardeerd om het feit dat je je eigen wensen makkelijk opzij zet als iemand die je graag mag iets anders wil. Je voelt je graag nuttig, met name door anderen te helpen.

Maan in Steenbok
je bent serieus en praktisch ingesteld. Je bent prestatiegericht en bereid tot hard werken om je ambities waar te maken. Daarnaast ben je perfectionistisch. Lukt het niet om iets perfect te doen of om een begeerde positie te verwerven, dan kun je jezelf hard veroordelen en ga je piekeren. Probeer te accepteren dat niemand perfect is en dat je niet alles in de hand kunt hebben.

Door jouw praktische instelling riskeer je je emotionele behoeften te verwaarlozen. Je hebt toch al moeite met je gevoelens: je probeert ze verstandelijk te begrijpen. Hierbij bestaat het gevaar dat je ze wegredeneert. Mensen kunnen je soms koud en bot vinden. Je hebt echter veel behoefte aan liefde en erkenning. Probeer dan ook meer oog te hebben voor je naasten.

Mercurius in Weegschaal
Kiezen is moeilijk voor je. Je ziet de voordelen van elke optie en zult proberen de alternatieven met elkaar te verzoenen. Dit kan worden gezien als zorgvuldigheid, die je behoedt voor overhaaste beslissingen. Jouw zoeken naar harmonie kan door anderen echter ook ervaren worden als een weifelen en hen ongeduldig maken.

Je hebt een verfijnd, esthetisch gevoel. Mogelijk ben je begaafd op het gebied van muziek, toneel of redevoering. Het sociale leven neemt bij jou een belangrijke plaats in en ook hier ben je fijngevoelig en diplomatiek. Ook al hebben compromissen hun nut, geef ook voldoende lucht aan je eigen gevoelens en overtuigingen.

Venus in Weegschaal
Door je streven naar harmonie en je vriendelijkheid zoeken mensen je graag op. Dat komt goed uit, want je hebt behoefte aan gezelschap. Keerzijde hiervan is dat je op deze manier de eenzaamheid probeert te ontvluchten. Daartoe ben je zelfs bereid jezelf anders voor te doen om in de smaak te vallen. Besef echter dat het in relaties eigenlijk gaat om het gewaardeerd worden om wie je bent.

Je vindt carrière belangrijk, maar maakt niet graag de handen vuil. Bij zwaar of vies werk probeer je anderen voor jouw karretje te spannen. Je wilt er piekfijn uitzien en bent gek op mooie dingen. Ook in dit opzicht streef je harmonie na. Je houdt van kunst en bent mogelijk zelf artistiek begaafd. Probeer je weerzin tegen de banale eisen van het leven te verminderen en pak zelf die lastige klusjes aan.

Mars in Weegschaal
Je hebt een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en komt op voor mensen die onheus bejegend worden. In keuzesituaties bekijk je de zaak eerst van alle kanten alvorens tot handelen over te gaan. Deze twijfel kan wel eens te veel tijd in beslag nemen, zodat je te laat bent zodra je tot actie bereid bent.

Presteren vind je belangrijk, maar daarvoor heb je anderen nodig. Voor jou is ofwel samenwerking, ofwel wedijver de manier om tot resultaten te komen. In het eerste geval ben je bereid jezelf aan de ander aan te passen. In het tweede geval wil je nauwelijks water bij de wijn doen wat betreft je werkwijze en standpunten.

Jupiter in Steenbok
Je hebt het gevoel dat je je plaats in deze wereld pas verdient door te werken. Het is dan ook maar goed dat je ondanks je hang naar morele en ethische normen geen onbaatzuchtig idealist bent, maar beschikt over een praktische en realistische instelling. Je boekt graag concrete resultaten en ontleent hieraan je identiteit.

Je bent principieel en betrouwbaar. Je hebt graag een verantwoordelijke positie en meet je aan mensen met een soortgelijke positie. Je bent autoritair ingesteld en haalt graag je gelijk. Je bent zuinig en nauwgezet, gekoppeld aan een hoge mate van zelfkritiek. Je beoordeelt anderen volgens dezelfde hoge maatstaven.

Saturnus in Maagd
Je bent praktisch en ordelijk ingesteld. Je investeert je energie slechts in zaken die voor jezelf helder zijn en die je praktisch voordeel opleveren. Werk neemt een zeer belangrijke plaats in je leven in en je ontleent je identiteit in hoge mate aan het nut van je functie. Je zet jezelf wat dit betreft graag tegen andere mensen af. Je bent nauwgezet, hebt oog voor details en levert graag een degelijk stuk werk af.

Dit alles werpt vruchten af, maar kan er ook toe leiden dat je je terugtrekt in je werk en andere waarden in het leven veronachtzaamt. Je zou ongevoelig kunnen worden voor de zwakheden van anderen, temeer omdat je van nature erg kritisch bent. Probeer je hang naar nut en ordelijkheid te matigen en ook oog te hebben voor idealen. Probeer ook milder te zijn in de beoordeling van jezelf en anderen

het ascendent tweelingen - Gemini

De Intellectueel ~Wat ik niet weet vind ik heel aantrekkelijk~

Met deze ascendant ben je nieuwsgierig en onderzoekend en wil je graag weten hoe mensen en dingen in elkaar steken.
Je maakt een slimme en veelzijdige indruk op anderen, iemand die nooit met een mond vol tanden zal staan. Door je innerlijke onrust ben je het liefst eeuwig op weg en kost het je moeite om je ergens op te concentreren.
Ook verlies je liever de alternatieven niet uit het oog en je bezighouden met één ding betekent dat andere zaken niet aan bod kunnen komen. Dit alles kan leiden tot wispelturigheid in je zienswijzen.
In feite ben je een soort doorgeefluikje, hier en daar iets 'oppikkend' en ergens anders weer 'afleverend'. Een vlinder die nergens lang blijft zitten. Jouw grootste drive is communicatie en je grootste kwaliteiten je flexibiliteit en aanpassingsvermogen..


site created bij