de kapoentjes
  


andere foto's en verslagjes


Ons huisje


wie wat waar?


over spelletjes 
af

Matthias

hier vind je Een beetje randinformatie over relevante weetjes en andere nonsense over Annelien.

mijn algemene gegevens:

naam

Matthias Marc Courtois

geboortedatum

28 september 2010

exact om

12u29

gewicht

3280gram

lengte

535mm

betrokkenen:

mama & papa

Marijke Verhaert & Jan Courtois

meter & peter

 Inneke Verhaert & Pieter Broens

broer & zus

Jonathan & Annelien

De attributen:

Het geboortekaartje:

buitenkant (voorkant & achterkant)

binnenkant


Het bord ter aankondiging in de voortuin

onze cadeautjes voor de bezoekers

 


voor de geboorte:

 

  

etymologie Matthias:

De Hebreeuwse jongensnaam Matthias is afgeleid van Mattheus dat "geschenk van God" betekent. Matthias was de apostel die door het lot aangewezen als opvolger van Judas die zich had verhangen (Hand. 1: 23).

Op 24 februari is er een feestdag ter ere van de Heilige Matthias. Volgens de legende rusten zijn relikwieen te Trier, gelegen in het Duitse Gaytal (net naast de grens van Luxemburg)

 


28 september was al vaker een speciale dag:

ook geboren op 28 septemer:

551 v.Chr. - Confucius, Chinees filosoof (overleden 479 v.Chr.)
1892 - Edmond Thieffry, Belgisch luchtvaartpionier (overleden 1929)
1925 - Seymour Cray, Amerikaans elektrotechnicus, architect van supercomputers (overleden 1996)
1930 - Immanuel Wallerstein, Amerikaans socioloog
1934 - Brigitte Bardot, Frans filmactrice en dierenactiviste
1938 - Ben E. King, Amerikaans zanger
1963 - Vera Mann, Belgisch musical-actrice
1964 - Andrea Croonenberghs, Belgisch actrice, zangeres en omroepster
1968 - Naomi Watts, Australisch filmactrice
1969 - Vladimir Chuchelov, Belgisch schaker
1972 - Gwyneth Paltrow, Amerikaans filmactrice
1972 - Dita Von Teese, Amerikaans model en actrice
1979 - Bam Margera , Amerikaans skateboarder, acteur en radiopresentator
1980 - Brigitta Callens, Belgisch fotomodel
1988 - Esmée Denters, Nederlands zangeres


Astrologie van Matthias:

Zon:5Lib09

Huis1:14Sco59

Maan:1Gem44

Huis2:14Sag30

Mercurius:20Vir53

Huis3:22Cap13

Venus:11Sco27

Huis4:1Pis46

Mars:9Sco05

Huis5:3Ari29

Jupiter:27Pis26 R

Huis6:26Ari58

Saturnus:7Lib20

Huis7:14Tau59

Uranus:28Pis21 R

Huis8:14Gem30

wat het allemaal wil zeggen weten we ook niet, maar een kenner zal hier wel uit aflezen dat Matthias een Weegschaal is met ascendant Schorpioen.
Dat wil zeggen dat wij ons verwachten aan

het sterrenbeeld Weegschaal - libra


Element:  lucht

Kruis:  hoofd

Heerser:  Venus

Dit is het teken van harmonie. Weegschaal tracht altijd evenwicht tot stand te brengen en te bewaren. En hierbij gaat het om alle vormen van evenwicht, in de kunst, de omgeving en in omgangsvormen. Een Weegschaal schept er plezier in om naast alle noodzakelijkheden het leven tot iets moois te maken en door schoonheid en goede smaak de zintuigen te strelen. In het zoeken naar besluiten die de harmonie het minst verstoren, dus zo weinig mogelijk mensen zullen kwetsen, heeft dit teken aanmerkelijk meer tijd nodig dan de andere tekens van de dierenriem. Vandaar ook die beruchte twijfel.

Zelfs een kleine Weegschaal-baby heeft al bekoorlijke trekjes. Weegschaal is extravert en communicatief en tamelijk spontaan en ondernemend. Een Weegschaal-kind groeit makkelijk op tot een besluiteloze volwassene, tenzij je hem of haar van het begin af aan helpt evenwicht te vinden. Een Weegschaal kan teveel keuzemogelijkheden niet verwerken, zelfs kiezen of de beer of de pop mee naar bed gaat kan al een lastige keuze blijken te zijn. Kortom, Weegschaalkinderen zijn niet lui of treuzelend, maar hebben vreselijk veel moeite met het nemen van een beslissing en kunnen niet tegen een opgejaagd gevoel. Ze hebben overal hun tijd voor nodig, dwing het kind niet om vlugger te gaan dan het kan. Ook houdt dit kind er niet van te lang alleen gelaten te worden, een Weegschaal-kind is dol op gezelschap, zolang dit tenminste geen ruzie maakt. Probeer als ouder of verzorger goede eetgewoonten bij te brengen want een Weegschaal is bijzonder gek op 'zoet'. Dit kind heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid en het huis kan overspoeld raken met zielige hondjes en andere hulpbehoevende dieren en ook met kinderen die het thuis niet zo geweldig hebben.

Veel twijfels

Wanneer een Weegschaal volwassen wordt is er aan aandacht meestal geen gebrek, maar de twijfel van de Weegschaal kan ervoor zorgen dat de andere partij al afhaakt voordat Weegschaal tot een besluit heeft kunnen komen. Ook bestaat de kans dat een Weegschaal zich al bindt voordat hij of zij er echt aan toe is. Een Weegschaal kan er niet goed tegen al te lang alleen te zijn en dat is een karaktertrek die voor een te overhaaste partnerkeuze kan zorgen. Een Weegschaal-mens is idealistisch en gevoelig en moet er niet aan denken dat er niemand is om dit mee te delen. Als luchtteken is een Weegschaal voortdurend op zoek naar geestelijke stimulans en nieuwe ideeën.

Ook op het vlak van werk kan een van de problemen zijn dat een Weegschaal in eerste instantie niet weet te kiezen welke richting op te gaan. Maar de liefde voor schoonheid, kunst en mooie voorwerpen vraagt meestal wel om een goed inkomen. Werken in teamverband bevalt een Weegschaal het best, en zelfs een eigen baas heeft meestal wel een speciale vertrouwenspersoon naast zich staan.

Ook een Weegschaal kent veel twijfels rond het dertigste levensjaar, maar na de voltooiing van de Saturnuscyclus is een Weegschaal-mens meestal wel in staat iets beslister op te treden en de schalen wat makkelijker in evenwicht te houden. Wat betreft de problemen van een ander kan een Weegschaal vaak precies de spijker op de kop slaan.

Confrontaties niet uit de weg gaan

Als het noodzakelijk was om bepaalde veranderingen door te voeren zal dat meestal rond het veertigste levensjaar wel achter de rug zijn waardoor Weegschaal meer in evenwicht is gekomen. Helaas gaat het leven niet altijd zoals we ons dat voorgesteld hadden en het is niet onmogelijk dat mensen in je naaste omgeving hun eigen gang wensen te gaan of hun leven gaan reorganiseren waarbij Weegschaal het gevoel heeft buiten spel te worden gezet. Ga er niet met een boogje omheen maar zet dan de nodige stappen, ook als dat zou betekenen dat een vriendschap van jaren wordt verbroken.

Het leven heeft de gewoonte zo af en toe wat onverwachte gebeurtenissen op ons pad te strooien waardoor een Weegschaal zich soms plotseling weer bevindt in een situatie waarin er geen keus gemaakt kan worden. Stop met het eindeloze aarzelen en laat constructief denken het doel zijn. En vergeet niet het contact met vrienden en collega's te onderhouden. Een ouder wordende Weegschaal heeft meer dan ooit behoefte aan mensen om zich heen. Maar hiervoor moet je ook zelf stappen ondernemen en de mensen opzoeken in plaats van te blijven zitten wachten. Sluit jezelf niet af van de buitenwereld, ook niet perioden van zelfmedelijden, de omgang met anderen werkt altijd goed uit. Ga niet in een hoekje zitten kniezen en laat andere mensen niet over je heen lopen.

 

het ascendent Schorpioen -De Ondoorzichtige ~Alles of niets~

Met deze ascendant maak je al snel een vastberaden, resolute en sterke indruk op andere mensen. Iemand die bereid is alle hindernissen te nemen bij het bereiken van eenmaal gestelde doelen. Niets wordt op het eerste gezicht als waar aangenomen, je bezit een uitstekende opmerkingsgave met een goed oog voor de zwakke plekken van een ander, en je wilt de dingen graag diep doorgronden. Altijd op zoek naar de kern, naar de diepere betekenis. Je zelfbeheersing is bijzonder groot, anderen zien niet veel aan jou, ook bij grote innerlijke opwinding ben je in staat uiterlijk heel kalm te blijven. Conflicten ga je niet uit de weg, maar het achterste van je tong laat je zelf zelden zien. Je kent extreme gevoelens van liefde en haat en bent in staat lange tijd wrok en wraakgedachten te koesteren jegens iemand die jou onrecht heeft aangedaan.

Personen met ascendant Schorpioen zijn rustig, gesloten en terughoudend. Ze stoppen hun emoties diep weg, zodat het lijkt alsof ze heel lichtzinnig over alles denken. Maar ondanks dit uiterlijk vertoon, zijn zij heel gevoelig; zij bouwen een pantser om zich heen om niet gekwetst te worden. Door hun wilskracht, hartstocht en enthousiasme kennen zij geen middenweg: het is alles of niets en ze houden niet van restricties. Om zich te kunnen ontplooien hebben zij ruimte en vrijheid nodig en verwerpen autoritair gezag. 

Door hun hypergevoeligheid komen zij vaak in opstand en gaan soms door een diep dal van angstgevoelens en benauwdheid, omdat zij zichzelf essentiële vragen stellen. Dit heeft soms faalangst tot gevolg. Desalniettemin staan zij snel met hun oordeel klaar, beslissen in een oogwenk en zijn daarbij scherpzinnig. Ze houden van verandering om zo weer iets nieuws op te kunnen zetten. Door hun onderscheidingsvermogen vallen zij op. Hun gevoel anders dan anderen te zijn, maakt hen ook weer enigszins agressief, omdat zij zich afgewezen voelen. Ze zijn fascinerend en aantrekkelijk en houden ervan mysteries en de bestaande orde te doorbreken totdat zij er uitgeput van raken. Wanneer zij niet in een strijd om het bestaan verwikkeld zijn, hebben het gevoel niet te leven. 

Vrouwen zijn moederlijk en zullen hun leven geven om hun kinderen te redden; de mannelijke variant is meer op zichgericht. Wanneer personen met ascendant Schorpioen boos worden, zorg dan dat u ver van hen uit de buurt bent. Wanneer hun woede eenmaal is aangewakkerd - en dat is een zeldzaamheid - is dit moeilijk te stoppen. Hun karakter is door en door koppig en daarbij hebben ze de eigenschap rancuneus te zijn. Ze staan volop in het leven. Wanneer zij eenmaal een beslissing hebben genomen, is het bijna onmogelijk hen daarvan af te brengen, zelfs wanneer dat pijnlijk is voor anderen. Omdat zij zich zeer bewust zijn van de gevoelens van anderen, zijn ze in staat om iemand met één opmerking psychisch te ruïneren. Daarom worden zij gevreesd.


site created bij